Hip Hop i Sisimiut

(ass./foto: Lars Nielsen-GUX)

Af Nuunu Møller Nielsen, Cecilie Hansen & Anne Mette Noahsen.

 

Eleverne fra GUX-Sisimiut og Nalunnguarfiup Atuarfia har arbejdet sammen om hiphop workshop som handler om Rap, Graffiti og breakdance.

Hvert år holder GUX – Sisimiut et eller flere emneuger hvor alle eleverne arbejder sammen om et emne, og i år har de holdt en Hiphop uge i samarbejde med Nalunnguarfiup Atuarfia.
Nikolaj Peyk, en berømt dansk rapper, manuskriptforfatter, og tidligere producer for Østkyst Hustlers og MC Einar deltog i arrangementet, samt den berømte rapper Kim Jakobsen også kendt som Kimojax.

Planen for arrangementet

Programmet for arrangementet begyndte således om tirsdagen d. 20 november, hvor GUX-eleverne og 9-10. klasser fra Nalunnguarfiup Atuarfia samles i minihallen ved Nalunnguarfiup Atuarfia, hvor Nikolaj Peyk holdte foredrag om hvordan Hip hop startede i USA og Danmark, efterfølgende spillede Kimojax nogle numre og fortalte om hvordan Hip Hop udviklede i Grønland.
Torsdag den 22. november blev der holdt rap workshop i GUX-Sisimiut, hvor eleverne skulle selv digte sig frem til et rap, som de kan have lov til at rappe/synge eller optage til opvisningen i Taseralik d. 23. november, derefter bliver eleverne delt i to hold, hvor de kunne vælge at deltage i enten Graffiti eller Breakdance. Nikolaj Peyk stod for Graffitiholdet mens Kimojax oplærte eleverne i breakdance.
Fredag d. 23 november fortsatte eleverne med at færdiggøre deres værker, før de skal udstilles/opstilles i Taseralik i åbenhus fra 14:00 til 16:00.
Åbenhuset startede med at eleverne og Kimojax dansede breakdance, derefter kunne de frivillige synge/rappe i scenen foran publikum.
Kimojax spillede derefter nogle numre, inkluderende en ny sang som han har lavet.

Graffitiholdet:

I graffitiholdet holdte Peyk et oplæg på hvad graffiti er, og hvad der er der er formålet med graffiti. Derfra skulle elever finde et kort navn til dem selv, som de synes er sej og tegne det på papir som et graffiti, hvor det skulle være så stort som muligt så alle kan se den.

- Det er kun fantasien som sætter grænser, Siger Nicolaj Peyk som stod for graffitiholdet.

Breakdanceholdet:

I breakdanceholdet oplærte Kim Jacobsen eleverne i at breakdance, hvor nogle elever dansede foran publikummet på hvad de havde lært af Kim Jakobsen.

Sluttes af i Taseralik hvor eleverne holde udstilling af deres graffiti, opvisning i breakdance og hvor eleverne også får lov at synge rap.

 

hip hop 950px 02

(ass./foto: Lars Nielsen-GUX)

 

hip hop 950px 03

(ass./foto: Lars Nielsen-GUX)

 

hip hop 950px 04

(ass./foto: Lars Nielsen-GUX)