En kineser med engagement i OL er i Sisimiut

Cao Da Fo, som støtter op om OL 2022 får taget billede, når han kommer til andre lande. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

 

En kinesisk turist, som har været engageret i, at OL afholdes i Beijing 2022, har taget sit projekt med til Sisimiut.
Den 54-årige kineser, Cao Da Fo, har nu ved egenfinansiering rejst frivilligt rundt i mange lande, og på det flag, som han har under sine rejser, er der skrevet mange underskrifter og stemplet med mange forskellig slags stempler.
Efter i 15 år at have ønsket at komme til Grønland, er han her nu.
– Jeg har i 15 år ønsket at komme til Grønland, og det er nu mit 191. land, som jeg har besøgt. Jeres land er meget mere udviklet, end jeg havde forventet. Jeg har jo troet, at der var sne overalt, hvor I levede med dyr, som går overalt. Det viser sig, at I har veje og mange biler, og folk er utroligt imødekommende, siger den undrende Cao Da Fo.
På ét af de hjem, som han har besøgt her, synes han, at de ligner meget kinesiske hjem, og adspurgt flere mennesker, fandt han ud af, at de fleste følger med i TV-udsendelser, og folk bliver glade, når der ser OL-flaget.
- Hvis jeg skal sige noget generelt om jeres land, så kan jeg sige, at det er veludviklet, siger Cao Da Fo.

 

Fred og sameksistens

Jeg har altid ønsket, at vinter OL afholdes i Beijing i Kina. Cao Da Fo ønsker selv, at flere kinesere vil komme til at interessere sig for vintersport.
Cao Da Fo er ikke glad for krig og uoverensstemmelser og mener, at der i forbindelse med det store arrangement i Kina ikke kun vil støtte op om fred, men at der også vil banes vej for fred, venskab og kulturel udveksling.
Cao Da Fo lover, at han vil give det flag, som han altid medbringer, til OL Hovedkvarteret I Schweiz.
Cao Da Fo er husejer i Kina, som han lejer ud, og det er ved hjælp af disse, at han får råd til at rejse.
Cao Da Fo planlægger at tage til Nordpolen i løbet af sommeren, og Cao Da Fo håber, at han kommer til at besøge mange lande i verden.

kiinamiu 950px 01

Cao Da Fo er overrasket over, at Grønland er så veludviklet. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

 

kiinamiu 950px 03

Et billede af Cao Da Fo i det sydlige Afrika, Namibia. (ass./foto: thebeijinger.com)