’Levende’ gigantisk isbjørn

Nukivut-festivalen blev afviklet med succes i Sisimiut. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

 

Det blev en succesfuld Nukivut-festival, der torsdag og fredag blev afviklet udenfor KTI med stor tilstrømning.
Festivalens primære formål var, at bane vej for at give børn og unge med særlige behov en følelse af at være en del af fællesskabet, samtidigt med at blive hørt og set.
Desuden var der udover den gigantiske isbjørn forestillinger med budskab om, at naturen og dyrelivet i Grønland skal respekteres. Børn og voksne var betaget af forestillingen kombineret med dans, fremvisning af nationaldragter og den gigantiske ’levende’ isbjørn.

 

Henrykte børn

Den gigantiske isbjørn bevægede øjnene, munden og forbenene og brølede. Børn, der så ud til at være lidt bange for isbjørnen, der er lavet af papmache, fulgte spændt og betaget i forestillingen.
Børn, der fremviste nationaldragter, smeltede alles hjerter.
Det tog franskmænd og italienere fem uger at lave den enorme isbjørn, og kunstneren Corinne Roger havde taget sine to sønner med. 25 studerende fra Danmark, og 25 studerende fra Grønland var tilknyttet arrangementet.
I henhold til planerne skal den gigantiske isbjørn rejse videre til Ilulissat, Nuuk og Qaqortoq. De har også planer om at sende isbjørnen videre til Danmark næste år.

 

nukivut 950px 02

Børn var lidt bange for, og meget betaget af den gigantiske ’levende’ og brølende isbjørn. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

 

nukivut 950px 03

Den gigantiske isbjørn, der er lavet af papmache, kan bevæge øjnene, munden og forbenene og kan brøle. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

 

nukivut 950px 04

Der var også opvisning i dans under Nukivut-festivalen. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

 

nukivut 950px 05

Børn fremviste nationaldragter. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

 

nukivut 950px 06

Lytteren kunne notere, hvilke følelser denne havde under lytning af lyde fra naturen. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

 

nukivut 950px 07

Nogle af forestillingerne. (ass./foto: Johannes Ujo Müller)

nukivut 950px 08

(ass./foto: Johannes Ujo Müller)