50 år er gået

 

Så blev græsset igen grønt, på det nye Sisimiut Stadion. Det var også et grønt område tidligere, men meget sumpet og ujævnt, med mange vandløb og næsten ufremkommeligt.
Den spæde start, til det nuværende stadion, blev taget i august 1968, efter vi havde spillet en del bold, på den gamle bane i bymidten, hvor vi ofte måtte hente bolden, nede omkring det gamle GTO område.
På det tidspunkt, var vi mange unge i GTO lejren. Vi arbejdede med at etaplere havnevejen, fiskerikajen, atlantkajen, havnepakhuset m.m.
Selvom fritiden var sparsom, vi arbejdede fra kl. 6 om morgenen til kl. 21 om aftenen på hverdage, blev vi alligevel enige, med flere af de unge mennesker fra byen, om at vi ville prøve, at lave en boldbane. Det blev så starten på det, som i dag er Sisimiut Stadion.
Vi lånte en bulldozer og en gummiged, af Topsøe Jensen nogle aftener og weekender, med disse fik vi så meget terran jævnet og stampet, at vi fik en nogenlunde brugbar, men lille håndboldbane, der straks blev taget i brug. Banen er derefter ændret og udvidet flere gange.
Det blev vel også den spæde start på S68, men dette erindrer jeg ikke præcist.
Tidligere blev vi også sejlet til turnering, på det store flade område, ved den nuværende lufthavn, neden for Præstefjeldet.
Nu præcis 50 år senere, er der atter blevet grønt på stadion. Flot er det blevet, nyd det nu.
Stort tillykke til Sisimiut, befolkningen og ikke mindst de unge sportsfolk, som nu har fået fantastiske muligheder, for at drive deres sport, til noget stort. Pas nu endelig godt på det nye stadion, det skal holde rigtig mange år endnu.
Tillykke.