Byen får endnu mere julestemning i år

Juledekorationerne vil se nogenlunde sådan ud.

 

Dette år vil borgerne i Sisimiut færdes blandt julehygge i gaderne. Takket være frivillig indsats dekoreres byen nemlig med julelys.

Julen er lig med hygge og nostalgi. Sisimiuts centrum bliver i hvert år mere julehyggelig, når de nye juledekorationer kommer op at hænge ved hjælp af mastere. Det er Maannguaq Philip Lauritzen, fra Sarfalerisut ApS, der står bag initiativet.
-Jeg kommer fra Qaqortoq, hvor man til jul opsætter julelys i byen, og jeg har selv været med til at montere dem som lærling. Det plejer at være så hyggeligt. Siden jeg startede min elinstallatørfirma her i byen, har jeg savnet noget a la det, man laver i Qaqortoq. Byen manglede et eller andet op til jul. Så ideen har været længe undervejs, fortæller Maannguaq.

Han begyndte at undersøge muligheden med juledekorationer i byen. Startede i det små. Han kontaktede Qeqqata Kommunia i første omgang. Kommunen har puslet med sådan en ide, viser det sig, og man ville gerne støtte det gode initiativ.
- I løbet af en eftermiddag fik jeg flere butikker og firmaer med på projektet, siger Maannguaq, der har kørt rundt og besøgt steder, der ligger langs op ad vejen i Aqqusinersuaq, fortalt dem om ideen og om de ville være med til at støtte den.
Planen var ellers, at dekorationerne skulle sættes op i Karl Sivertsenip aqq. men efter råd fra Nukissiorfiits chef Jan Zachariassen, og fordi vi kom op på hele 29 juledekorationer til sidst, skal de i stedet sættes op langs hovedvejen Aqqusinersuaq, fortæller Maannguaq.

Samarbejde skal der til

Processen har bare gledet nemt.
-Alle dem jeg spurgte, har med det samme været med på ideen. Alle har samarbejdet med det fælles mål at glæde og hygge, siger Maannguaq taknemmelig for den store opbakning, han har mødt. Han fortsætter;
-Normalt ringer jeg ellers ikke til vores konkurrenter og beder om hjælp, men i dette tilfælde har jeg spurgt Kaataq El, om de ville hjælpe os med at få monteret dekorationerne. De vil de heldigvis gerne, siger Maannguaq med et smil.

Lidt midt i interviewet ringes Maannguaq op. Det viser sig, at det er Blue Water, der ringer for at oplyse, at juledekorationerne er på vej fra Danmark via luftfragt.
Så er det hele på plads. Maannguaq er glad.
-Det hele er sket rigtig hurtigt, hvilket betyder, at dekorationsmotiverne vil være begrænsede dette år, så der vil kun være juletræer og stjerner til opsætning. Næste år håber vi kan starte tidligere, i tilfælde det skal bygges videre på så vi også kan få mulighed for at vælge mellem et større udbud af motiver, fortæller Maannguaq. Han håber flere ville kunne bidrage næste år, således det kan bygges op til flere adresser.
-Jeg vil gerne takke alle, der har bidraget. Jeg håber, borgerne vil få glæde af disse hyggelige dekorationer og at de vil skabe endnu mere julestemning for alle, På vegne af alle gavmilde forretninger ønsker jeg jer alle glædelig jul. slutter han.

Juledekorationer monteres inden 1. december og tændes 2. december første søndag i advent.

Juledekorationer 950px 02

Det er Maannguaq Philip Lauritzen, der står bag initiativet til de hyggelige juledekorationer. (ass./foto: Qeqqata Kommunia)